Het weer in Lissabon
Click for Lissabon, Portugal Forecast

Arke.nl
Aanmelden Nieuwsbrief

Portugal Toerisme - Engels home | sitemap | contact   

Portugal is het westelijkste land van continentaal Europa. Portugal beslaat omstreeks 16 procent van het Iberisch Schiereiland. Spanje is Portugals enige buurland. Portugal is een onmiskenbaar maritiem land, met een lange Atlantische kust.

Nieuws (3)
JAN
 16
Silves Moorse parel in de Algarve
 Geen reacties  14.807 keer gelezen

Silves: Moorse parel in de Algarve Portugal is één van de zuidelijke landen in Europa die tijdens vakanties vele toeristen trekt. Niet verwonderlijk, heeft een mediterraan klimaat, prachtige culturele elementen en je kunt er uiteraard genieten van heerlijk eten en drinken. Voor Nederlanders is het vrij eenvoudig om in Portugal te komen: neem de auto of pak het vliegtuig. Je bent er in een mum van tijd! Bovendien heeft Portugal veel comfortabele overnachtingsmogelijkheden. Boek bijvoorbeeld een luxe huisje met deze Eurocamp actiecode en geniet van een onbezorgde vakantie in een van de Portugese provincies. Dit zuidelijke land is ingedeeld in een aantal gedeeltes, zoals Alto Douro, Estremadure en waarschijnlijk de bekendste, de Algarve. 

Silves 

Eventjes rijden van provinciehoofdstad van de Algarve, Faro, vind je het pittoreske plaatsje Silves. Silves stond van de 8e tot de 13e eeuw bekend als Xelb, de Moorse hoofdstad van de Algarve. Het belangrijkste kenmerk van deze Portugese stad stamt ook uit deze tijd: 'Castelo dos Mouros', het Moorse kasteel, torent trots boven de stad uit. Het kasteel is een prachtig voorbeeld van Moorse bouwkunst. Het is volledig opgetrokken uit rode zandsteen uit de omgeving. Heel bijzonder zijn de enorme waterreservoirs in het kasteel. Tot het eind van de 19e eeuw voorzag het kasteel de hele bevolking en de dieren van Silves van zoet drinkwater. Het Moorse Kasteel is deels geopend voor bezoekers. Een bezoekje waard, want vanaf deze heuvel heb je een prachtig over de omgeving. Je ziet sinaasappel- en kurkeikplantages overal om je heen. 

Sé de Silves 

Op steenworp afstand van de imposante rode burcht staat de Sé de Silves. Tegenwoordig staan de Katholieke kathedraal en het Moorse kasteel gebroederlijk naast elkaar, maar dit is niet altijd zo geweest. In 1189 veroverden de Christenen op bloedige wijze het Moorse Silves, maar 2 jaar later hadden de Moren het weer voor het zeggen. In 1242, een halve eeuw later, hadden de Christenen Silves definitief ingenomen. Toen werd er ook een begin gemaakt met de bouw van de kathedraal. Hoewel de Sé de Silves de oudste kathedraal van de Algarve is, stamt het huidige gebouw echter uit de 15e eeuw. Een stevige aardbeving zorgde er namelijk voor dat het hele gebouw in 1352 instortte. De gotische kathedraal is opgetrokken uit rode zandsteen en witgepleisterde muren en in de 20ste eeuw ingrijpend gerenoveerd. Net als het Moorse kasteel niet te missen tijdens een bezoek aan Silves.

Idylle 

Het centrum van Silves is lieflijk. Aan de soms steile straatjes zijn veel historische gebouwen te bewonderen: sommige dateren zelfs uit de 8e eeuw! In het Museu Municipal de Arquelógia kom je wederom meer te weten over de Moren. Je ziet hier archeologische voorwerpen uit de Moorse tijd, maar wordt ook helemaal mee terug genomen naar de Steentijd. De straatjes van Silves zijn ook de moeite waard om lekker doorheen te slenteren. Geniet van de zon, de doorkijkjes en strijk af en toe neer op een schattig pleintje. Kenners tippen het pleintje Largo do Municipio voor een drankje. Je hebt hier uitzicht op de ooievaars op het dak van het archeologisch museum en zit heerlijk in de schaduw. Verliefd geworden op de voormalige Moorse hoofdstad? Met de actiecode Interhome boek je een huisje of appartement in de omgeving van Silves. Zo kun je in je eigen tempo heel Silves verkennen.
Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Geen reactie gevonden.


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer