Het weer in Lissabon
Click for Lissabon, Portugal Forecast

Arke.nl
Aanmelden Nieuwsbrief

Portugal Toerisme - Engels home | sitemap | contact   

Portugal is het westelijkste land van continentaal Europa. Portugal beslaat omstreeks 16 procent van het Iberisch Schiereiland. Spanje is Portugals enige buurland. Portugal is een onmiskenbaar maritiem land, met een lange Atlantische kust.

Nieuws (3)
MEI
 13
Ontdek de tuinen van Lissabon
 Geen reacties  5.890 keer gelezen

Tijdens een city trip in Lissabon kunnen bezoekers niet alleen fantastisch erfgoed bekijken. Men kan ook een breed scala aan parken, tuinen en natuurreservaten ontdekken. Heerlijke plekken om te wandelen, lunchen of om op een bankje te zitten. Amoreiras Garden behoort tot een van de meest romantische tuinen van Lissabon. De tuin is niet heel groot, maar het is zo’n gezellige en mooie locatie, dat de omvang er niet zoveel toe doet.

De tuin is aangelegd volgens een prachtig ontwerp en kent hoge bomen en een sierlijke fontein in het midden. Amoreiras Garden behoort tot de oudste tuinen van Lissabon en werd ontworpen in opdracht van Marquis de Pombal in 1771, dezelfde man die Lissabon herbouwd na de grote aardbeving in de 18e eeuw.

Een aanrader is om de tuin ’s avonds te bezoeken na zonsondergang. De reflectie van het maanlicht op het Águas Lissabon-aquaduct en de kleine kerk eronder, "Ermida Nossa Senhora de Montserrat" is adembenemend mooi.

In Amoreiras Garden is een bistro te vinden waar heerlijke Portugese broodjes en zoetigheden op de menukaart staan. Aan de voorkant van de tuin is een interessant museum te vinden, het Arpad Szenes Museum, hier was vroeger een zijdefabriek gevestigd.

De tuin is goed bereikbaar met de metro (halte Rato) en hotspots in de omgeving zijn het oudste waterreservoir van de stad, het MAE D'Água Amoreiras Reservoir en de Procopio Bar.

Ga naar www.visitlisboa.com voor meer informatie over parken en belvederes in Lissabon

 

Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Geen reactie gevonden.


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer